Hout

Hout is één van de oudste grondstoffen in de meubel- en interieurbouw, en daarnaast ook één van de nuttigste. Hout blijft Hout, het voelt uniek aan en straalt een natuurlijke warmte uit.

Echt hout toont en oogt kwaliteit. Ook gebreken blijven niet verborgen. Voor de verwerking is uiterst professionele apparatuur en ambachtelijk meesterschap op het hoogste niveau nodig. Houtfineer maakt het mogelijk de vlam van het hout zo te plaatsen dat een mooi gelijkmatig beeld ontstaat. In plaats van voordeliger volgens Amerikaanse methode gesneden fineer, maken de exclusieve fabrieken gebruik van hoogwaardige snijfineer.

 

Diverse houtsoorten zijn mogelijk: eik voor traditionele keukens, perelaar, kerselaar, mahonie, notelaar, esdoorn maar ook beuken voor jeugdige keukens.

 

Hout moet een degelijke behandeling ondergaan hebben met een vet- en zuurbestendige laklaag, vraag hiernaar aan de detaillist.

 
Massieve fronten bestaan uit één bepaalde houtsoort.

 

Massieve fronten zijn in relatie tot prijs en kwaliteitsverhouding en ook stevigheid elkaar waard. Massief moet echter niet gezien worden als garantie voor hogere kwaliteit .

 

Fineerfronten bestaan uit spaanderplaat of MDF-plaat waarop een fineerlaag (ca 1 mm dikte) verlijmd is.

MDF is te verkiezen boven spaanderplaat.

 

Laminaat

 

Door met decoratieve laminaat te werken, wordt een van de sterkere oppervlakten in de meubel en interieur verwerking verkregen.

De onder hoge druk vervaardigde laminaatplaten voldoen aan de hoogste eisen. Het gaat om materialen die krasbestendig en vuilwerend zijn. Door eenvoudige reiniging is het bijzonder hygiënisch. Daarnaast is laminaat hitte-, water- en waterdampbestendig.

 

Laminaat is erg populair dankzij de relatief lage prijs en bestaat uit spaanderplaat of MDF-plaat waarop de melamineplaat of laminaatfront aangebracht is.

 

Folie

 

Folie fronten zijn een goedkoper imitatieproduct van gelakte fronten, waarvan het voor een leek moeilijk is om het verschil te zien.

De kunststoffolie wordt naadloos op fronten aangebracht.

De prijs is vergelijkbaar met laminaatfronten. Wij adviseren u altijd te controleren of MDF, liever nog HDF gebruikt is als basismateriaal. Dit is een absolute must voor foliekasten.

 

Lak

 

Bij gelakte fronten is een MDF of HDF basismateriaal een absolute voorwaarde. Met de huidige professionele lakmethoden zijn gelakte fronten stevig, krasbestendig en ongevoelig voor water.

U heeft de keuze uit hoogglans, matglans, satijnglans of structuur lak.

De verschillende afwerkingen hebben geen kwaliteitsverschillen.

 

De invloed van kleur in de keuken

 

Keukens worden geleverd in een grote verscheidenheid aan kleuren en materialen. Kleur en materiaal hebben samen een invloed op de uitstraling van de keuken. De kleur is verantwoordelijk voor het gevoel van ruimte en warmte en zorgt voor contrasten en legt de nadruk op belangrijke design aspecten.

 

De invloed van kleur valt niet te onderschatten. Elke kleur heeft uiteraard verschillende tinten. Harde kleuren overweldigend. Een zachtere tint zal steeds een totaal ander resultaat opleveren.

 

Kleuren zijn tegenwoordig ook niet meer beperkt in keuze uit mat, satijn of glanzend. Ook parelmoer of metallic behoren tot de mogelijkheden

 

De meeste moderne design keukens maken gebruik van bepaalde tinten van natuurkleuren om als tegengewicht te dienen voor hun technologische uitstraling

 

Het beste kan men kleuren kiezen die passen bij het werkblad en de achterwand. De mogelijkheden om een keuken te verrijken met kleur zijn vrijwel onbeperkt.

 

Laat u niet overweldigen door het aanbod van kleuren en kies dan niet onbedoeld voor een onopvallende "veilige" kleur. Met een goede planning en goed advies kan men echter een prachtig resultaat bekomen. Het gebruik van kleurkaarten staat u toe om de kleuren die het beste passen voor uw keuken uit te kiezen.