Materialen

Wij werken met natuurlijke materialen, waarbij hout veelal de basis is. Ook hoogglans gespoten elementen is één van onze specialiteiten.

 

In combinatie met hardhouten, hardstenen of composiet bladen, zorgen wij voor een juiste uitstraling van uw keuken...

 

Keukens worden gebruikt voor één van de belangrijkere zaken in ons leven, nl. het bereiden van onze basisvoeding en bij het bereiden hiervan wilt u natuurlijk een bacterievrije omgeving. De materiaalsoorten moeten dan ook makkelijk te onderhouden zijn.

Waar worden keukens eigenlijk van gemaakt? Met name denken wij hierbij aan de afwerking van fronten en laden. Een groot gedeelte van de prijs, die u uiteindelijk voor Uw keuken betaald wordt bepaald door de afwerking van uw keuken. Als u keukenprijzen vergelijkt let U dan met name op de materiaalsamenstelling van de fronten en laden. Daarnaast adviseren wij U te letten op de materialen welke gebruikt zijn voor de afwerking, met name op het gebruikt beslag, zoals scharnieren en ook ladegeleidingen. Vooral in de goedkopere budget keukens wordt bespaard op deze afwerking. Gevolg is slecht sluitende deuren en moeilijk lopende laden.

 

De keuken moet makkelijk te reinigen zijn en de oppervlakken moeten bestand zijn tegen water, olie en zuur, ook moeten de oppervlakken tegen hoge temperaturen kunnen.